Бившият президент на САЩ и настоящ кандидат на републиканците Доналд Тръмп няма да се кандидатира отново на вота през 2028 г., ако загуби изборите през ноември.

Това заяви той в интервю, излъчено в неделя, съобщава CNN. 

"Не, няма да го направя. Изобщо не го виждам", каза Тръмп в отговор на зададен въпрос ще се бори ли отново за поста при неуспех.

Бившият президент ще бъде на 82 години в деня на изборите през 2028 г.

Тръмп отказа нов дебат с Харис

Тръмп отказа нов дебат с Харис

След като стана ясно, че вицепрезидентът е приела поканата на CNN

Припомняме, че Тръмп в събота отхвърли друг дебат с вицепрезидента и номинация на демократите Камала Харис преди президентските избори.

Часове по-рано щабът на Харис съобщи, че тя се е съгласила на дебат на 23 октомври по CNN. Но не беше ясен отговорът на Тръмп.

"Вицепрезидентът Харис е готова за още една възможност да сподели сцената с Тръмп и тя прие поканата на CNN за дебат на 23 октомври. Тръмп не би трябвало да има проблем с този дебат", каза Джен О'Мали Дилън", председател на кампанията на Харис.

Но Тръмп изглежда се придържа към предишната си позиция, че няма да има нов дебат, преди избирателите да отидат до урните на изборите на 5 ноември.

"Проблемът с поредния дебат е, че просто е твърде късно. Гласуването вече започна", каза бившият президент на САЩ пред поддръжници на митинг в Уилмингтън, Северна Каролина.

Харис и Тръмп дебатираха един срещу друг за първи път на 10 септември, след което социологическите проучвания показаха, че тя е спечелила.

Тръмп дебатира с президента Джо Байдън през юни, преди той да се откаже от номинацията в полза на Харис.

Камала Харис призова: "Да се погрижим" за Доналд Тръмп през ноември

Камала Харис призова: "Да се погрижим" за Доналд Тръмп през ноември

Изравнени възможности между двамата претенденти за Белия дом