Главният съдия на Бангладеш и шефът на централната банка се оттеглиха на фона на протестите, твърдят служители, цитирани от "Ройтерс".

Върховният съдия и управителят на централната банка на Бангладеш подадоха оставка, съобщиха официални лица в събота, докато студентските протести, които принудиха премиера Шейх Хасина да избяга, се разшириха, за да се насочат към повече служители, назначени по време на нейния режим.

Главният съдия Обейдул Хасан подаде оставка, каза служител на министерството на правосъдието при условие за анонимност, след като студенти го предупредиха за "ужасни последици", ако не го направи. 

Гуверньорът на банката на Бангладеш Абдур Руф Талукдер също подаде оставка, но оставката му не беше приета предвид важността на позицията, каза пред репортери съветникът на финансовото министерство Салехудин Ахмед.

Дни по-рано четирима подуправители бяха принудени да подадат оставки от 300 до 400 банкови служители, след като бяха обвинени в корупция.

Хасина се укрива в Ню Делхи от понеделник след въстание, при което загинаха около 300 души, много от които студенти, слагайки край на нейното непрекъснато управление от 15 години в южноазиатската държава от 170 милиона души.

Армията на Бангладеш оттеглила подкрепата си за Шейх Хасина ден преди оставката й

Армията на Бангладеш оттеглила подкрепата си за Шейх Хасина ден преди оставката й

Отказът е станал ден преди оставката й