Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че сътрудничеството между Турция и Русия ще бъде "надежда за региона".

Той се срещна с руския държавен глава Владимир Путин в крайбрежния град Сочи. Срещата между двамата лидери продължи близо 2 часа, уточнява в. "Хюриет".

Ердоган призова Русия и Иран да спрат „катастрофата” в Идлиб

Ердоган призова Русия и Иран да спрат „катастрофата” в Идлиб

Турският държавник призовава за спиране на огъня в североизточната провинция Идлиб

Ердоган и Путин разговаряха на четири очи при затворени врати.

"Вярвам, че не само нашият регион, но и целият свят е вперил сега взор на Сочи", каза Ердоган. Той дори добави, че резултатите от разговорите в руския курортен град ще донесат нова надежда в региона.

Путин отбеляза, че отношенията между Турция и Русия "се развиват положително".

Ердоган подкрепя унищожаването на тероризма в Сирия

Ердоган подкрепя унищожаването на тероризма в Сирия

Турция е поканена да участва във военните учения на Русия и Китай, "Восток-2018"

Отношенията между Турция и Русия, икономиката и енергийните въпроси, както и регионалните и международни въпроси, по-специално Сирия, бяха сред обсъжданите теми.

В турската делегация бяха външнияр министър Мевлют Чавушоглу, министърът на енергетиката и природните ресурси Фатих Дьонез, министърът на финансите Берат Албайрак, министърът на отбраната Хулуси Акар, министъра на търговията Рухсар Пекан, ръководителят на националната разузнавателна служба Хакан Фидан и други. Сред руската делегация бяха руският външен министър Сергей Лавров, министърът на енергетиката Александър Новак, министърът на отбраната Сергей Шойгу и говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.