Русия е готова да си сътрудничи с Китай във всички области, включително в областта на военните технологии. Това заяви на конференция руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"Що се отнася до Китай, ние сме готови да си сътрудничим във всички области, нямаме никакви ограничения. Това се отнася, между другото, и за военните технологии", отбеляза той.

Президентът добави, че Русия и Китай се отдалечават "от традиционните отношения покупко-продажба в тази област: мислим за технологиите".

Китай търси задълбочаване на търговските връзки с Русия

Китай търси задълбочаване на търговските връзки с Русия

Паралелни визити на китайски външен министър в Москва и руския търговски министър в Китай

Той приветства като много ефективни отношенията между двете страни и изтъкна, че двустранната търговия ще надхвърли 200 милиарда долара през тази година.

По време на Russia Calling! - инвестиционният форум, който в момента се провежда в Москва, Путин заяви: "Слава Богу, нашите отношения с Китай бяха изключително ефективни. Поставихме си задачата да достигнем търговия от 200 милиарда долара следващата или през следващите години. Мисля, че никой не се съмнява, че ще достигнем 200 милиарда долара още тази година".

Руският лидер приветства амбициите за работа в Русия, изразени от китайски предприемач, който посочи, че неговият бизнес би искал да развие сътрудничество в минното дело с Русия.

Руски и китайски фирми подписаха редица споразумения за сътрудничество

Руски и китайски фирми подписаха редица споразумения за сътрудничество

В сектори, вариращи от производство и логистика до електронна търговия и селско стопанство