Президентът на Русия Владимир Путин демонстрира и своето специфично чувство за хумор.

Това стана по време на неговата среща със съветника на държавния глава на САЩ Доналд Тръмп - Джон Болтън, отбелязва "Вашингтон пост".

На 11 ноември Путин и Тръмп се срещат в Париж

На 11 ноември Путин и Тръмп се срещат в Париж

Президентите на Русия и САЩ ще обсъждат ключови въпроси

"Доколкото си спомням, американският държавен печат изобразява орел, който държи от едната страна 13 стрели, а в другата - маслинен клон с 13 маслини - каза Путин. "Ето въпросът:" Дали орелът ви вече е изял всичките маслини, а е оставил само стрелите? ", попита руският президент.

В отговор Болтън заяви, че носи много повече маслини. Вече стана ясно, че Путин и Тръмп ще се срещнат на 11 ноември в Париж.

Визита на Болтън в Кремъл става на фона на растящо напрежение между САЩ и Русия.

Джон Болтън обяви във вторник, че Тръмп e твърд в желанието си да извади Съединените щати от договора за контрол на въоръженията от времето на Съветската епоха.

Тръмп: Ядреният ни арсенал ще расте, докато другите не дойдат на себе си

Тръмп: Ядреният ни арсенал ще расте, докато другите не дойдат на себе си

Джон Болтън разговаря в Москва...

Болтън заяви, че Съединените щати ще представят своевременно официално известие за напускането на договора, ограничаващ ядрените оръжия със среден обсег.

Съветникът на Тръмп пак повтори, че Русия нарушава пакта. Това е ясен сигнал, че не е постигнат напредък по време на двудневните разговори на Болтън с високопоставени руски представители, включително и с президента Владимир Путин.

Изказванията на Болтън разочароваха Германия и други съюзници на САЩ в Европа. Те призоваха Вашингтон да работи за преодоляване на споровете с Русия, вместо да се откаже изцяло от договора.

Германия намира за катастрофално оттеглянето на Тръмп от ядрения договор с Русия

Германия намира за катастрофално оттеглянето на Тръмп от ядрения договор с Русия

Европа трябва да предотврати натрупването на ракети със среден обсег на действие

Кремъл отрича всякакви нарушения и казва, че бракуването на 31-годишния договор за ядрени сили би било опасно развитие, което би могло да предизвика нова надпревара във въоръжаването.