Контранастъплението на украинската армия е безуспешно от самото му началото. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за държавната телевизия, като същевременно оцени положително хода на "специалната военна операция".

Руските военни действат героично, сами започват настъпление в райони, неочаквани на противника, като заемат най-изгодни позиции там, изтъкна Путин.

"Всички опити на врага да пробие нашата отбрана, което е задача, включваща използването на стратегически резерви - не са успешни от началото на настъплението. Врагът няма успех!" заяви руският президент.

Путин отказа да говори за по-нататъшните действия на руската армия. "Ще ви кажа, когато камерите са изключени", обеща той.

Иначе руският президент обясни, че заловената западна военна техника ще бъде обект на изследване.

"Има такъв израз като "обратно инженерство", обясни Путин. "Ако има възможност да погледнем вътре дали има нещо, което може да се приложи у нас, защо не", запита той?

В същото време той обърна внимание на съвременната военна техника в Русия: "Ние я имаме и тя е много ефективна", подчерта той. Президентът посочи като пример танка Т-90 "Прорив".

"Най-добрият танк в света! Без никакво преувеличение", убеден е Путин.

Путин се закани да използва касетъчни бомби, ако Украйна го направи

Путин се закани да използва касетъчни бомби, ако Украйна го направи

Русия имала достатъчен резерв от различни видове касетъчни боеприпаси