Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров каза, че руският президент Владимир Путин го е наградил с орден "Александър Невски" за приноса му в социално-икономическото развитие на региона, предава ТАСС.

"По предложение на вицепремиера на Руската федерация Марат Хуснулин с указ на президента на Руската федерация бях награден с орден "Александър Невски" за големия ми принос в социално-икономическото развитие на Чеченската република и ефективно решаване на задачи от голямо национално значение", каза ръководителят на републиката в своя канала в "Телеграм".

Той добави, че се е ангажирал да продължи да служи безкористно в полза на републиката. "За мен е най-голямата чест да получа награда от президента на Русия. Благодаря на Владимир Владимирович Путин за доверието и постоянното внимание към развитието на нашия регион! За себе си възприемам наградата като аванс, приемам да продължа самоотвержено да служа за доброто на Чеченската република и нашата Велика родина - Русия", каза Кадиров.

Припомняме, че в края на месец март руският президент Владимир Путин издигна Рамзан Кадиров в генерал-лейтенант за ролята му в инвазията в Украйна.

Самият Кадиров често се изказва за развитието на военните действия там и съобщава за постигнати по-значителни завоевания, като падането на Мариупол и Северодонецк и не пропуска да похвали ролята на чеченските бойци в руската инвазия..

ISW: Рамзан Кадиров няма да праща нов батальон в Украйна

ISW: Рамзан Кадиров няма да праща нов батальон в Украйна

Руските окупатори се окопават