Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че е загрижен заради републиканските коментатори, които изглежда застават на страната на Русия пред САЩ, заявявайки, че на руския президент Владимир Путин не трябва да се има доверие.

"Което е истина е, че руснаците искаха да се месят и се намесиха", заяви Обама в интервю пред Ей Би Си Нюз и цитиран от Си Ен Ен.

"Едно от нещата, за които съм загрижен, е степента на многото коментари напоследък, в които републиканците или анализатори, или коментатори, изглежда имат повече доверие във Владимир Путин, отколкото на свои сънародници американци, защото тези американци са демократи", коментира Обама.

"Не може да е така", подчерта той.

Официален доклад: Путин е наредил намесата в американските избори

Официален доклад: Путин е наредил намесата в американските избори

Идентифицирани са руските агенти...

Запитан дали описва новоизбрания президент Доналд Тръмп, Обама възрази.

"Е, това, което ще кажа е, че - аз го казах и след изборите, ние трябва да припомним на себе си, че сме от един отбор. Владимир Путин не е от нашия отбор", посочи Барак Обама.

В петък администрацията на Обама разпространи разсекретена версия на доклад на разузнаването, който показва, че Путин е наредил намесата в президентската кампания в САЩ, целяща да очерни кандидата на демократите Хилари Клинтън.

От своя страна Доналд Тръмп заяви, че хакерството не е развалило изборите в САЩ. Той е категоричен, че хакерските атаки не са имали ефект върху неговата кампания.

На среща с четирима топ разузнавачи, Тръмп призна, че кибератаки от Русия, Китай и други държави застрашават американските институции, политически партии и бизнес.

Той е категоричен обаче, че тези атаки не са имали никакъв ефект върху изборите.