Руският президент Владимир Путин се обяви против практиката лидерът на страната да е във властта за неопределен период от време, съобщава "Спутник".

Би било много притеснително да се върнем към ситуацията от средата на 80-те години, когато държавните глави един след друг, до края на дните си, оставаха във властта и я напускаха, без да са осигурили необходимите условия за преобразуването й, заяви той по време на среща с ветерани от Великата отечествена война.

Според Путин е "по-добре да не се връщаме към ситуацията от средата на 80-те години".

Правителството на Русия хвърли оставка

Правителството на Русия хвърли оставка

Путин благодари за работата на правителството на Медведев

По този начин руският президент отвърна на думите на един от ветераните, който го помоли да разреши някои проблеми, свързани с Конституцията на Русия.

В частност той предложи да се направят промени в един от членовете, така че властта на президента "да не бъде ограничена от конкретен срок". По този начин народът ще може да реши дали държавният глава трябва да остане на власт, или да подаде оставка.

Ветеранът изтъкна и че руският лидер е успял да укрепи отбранителната способност на страната и поради тази причина в момента може да се фокусира върху разрешаването на нови задачи.

Путин предложи Михаил Мишустин за премиер
Обновена

Путин предложи Михаил Мишустин за премиер

Мишустин е шеф на Федералната данъчна служба