Президентът на Русия Владимир Путин поздрави приятелски настроените към Москва лидери на Унгария и Сърбия за постигнатите победи на изборите, информира Асошиейтед прес.

Руският президент изрази задоволство от сътрудничеството със Унгария и Сърбия.

В писмо, изпратено в понеделник до националния министър-председател на Унгария Виктор Орбан, чиято дясна партия Фидес спечели убедителна победа на вота в неделя, Путин заяви, че "въпреки трудната международна ситуация, по-нататъшното развитие на двустранното партньорство напълно отговаря на интересите на народите на Русия и Унгария".

Путин поздрави също и сръбския президент Александър Вучич за преизбирането му в неделя, като каза, че резултатът от вота потвърждава "широка обществена подкрепа" за неговата независима външна политика. Руският лидер изрази надежда, че дейността на Вучич ще помогне за по-нататъшното укрепване на "стратегическото партньорство" между Русия и Сърбия.

Сърбия и Унгария са едни от малкото европейски страни, които се въздържат от налагането на санкции срещу Русия и се стремят да запазят добрите отношения с Москва.

Орбан със съкрушителна победа на изборите в Унгария

Орбан със съкрушителна победа на изборите в Унгария

Партията на Орбан, Фидес, е водеща с 53,1% от гласовете