Руският министър на отбраната Сергей Шойгу от името на руския президент Владимир Путин направи работно посещение в Сирия, където проведе разговори с президента на републиката Башар Асад, съобщава ТАСС.

"По време на разговорите бяха обсъдени въпроси за осигуряване на стабилно прекратяване на военните действия в зоната на деескалация на Идлиб, стабилизиране на обстановката в други части на Сирия, както и различни аспекти на военно-техническото сътрудничество в рамките на съвместна борба с международни терористични групи", се казва в съобщението на руското военно министерство.

Министерството на отбраната допълва, че страните обсъждат хуманитарната помощ на Русия за сирийското население, страдащо от забранителни санкции на западните страни, както и възстановяването на икономическия потенциал на републиката с помощта на руски специалисти.

Руската армия отбелязва, че при полет в сирийското въздушно пространство безопасността на самолета на министъра на отбраната е осигурена от Су-35С на ВКС на Русия.

Последният път Шойгу посети Дамаск на 19 март 2019 г., тогава министерството на отбраната съобщи, че министърът е предал послание от Путин на Асад, без да се споменават подробности.

Помпео обвини Русия за смъртта на десетки турски военни в Сирия

Помпео обвини Русия за смъртта на десетки турски военни в Сирия

САЩ подкрепят Турция...