Руският президент Владимир Путин вярва, че резултат от разследването на специалния прокурор Робърт Мълър в САЩ е предсказуем, съобщава ТАСС.

"Изначално казахме, че тази прочута комисия на Мълър няма да намери нищо, защото никой не знае това по-добре от нас. Русия не се е месила в никакви избори в Съединените щати, това е първото. И второ, между Тръмп и Русия няма никакъв сговор, какъвто Мълър търси", коментира той.

Путин обяснява , че не се е познавал с Тръмп. "Това е пълна глупост, предназначена изключително за аудиторията в САЩ и използвана във вътрешната политическа борба в самите САЩ".

"Следователно фактът, че тя (комисията) ще приключи като "планина, родила мишка", както е изразът, ни беше ясно предварително. През цялото време ви казвах това", добави той.

Според него, въпреки това, вътрешнополитическата ситуация в САЩ не е станала по-лесна, защото става въпрос за определен елемент от криза в самата американска политическа система.

Тръмп застана на страната на Путин в руската сага за хакнатите избори през 2016 г.
на живо

Тръмп застана на страната на Путин в руската сага за хакнатите избори през 2016 г.

Срещата между Путин и Тръмп продължи около 5 часа

Путин счита, че Русия и Съединените щати имат добри възможности за сътрудничество, но едва след като се намери решение на вътрешнополитическите проблеми във Вашингтон.

"Надяваме се, че когато тази ситуация се нормализира, ние ще отворим перспективи за сътрудничество по всички въпроси, които споменах - тероризъм, епидемии, екология, въпроси на разоръжаването ... Мисля, че всички сме заинтересовани. Веднага след като условията в Щатите се развият, ще работим".

Според него, началото на такова сътрудничество зависи по-вероятно от американската страна. "Независимо дали искаме или не, не зависи от нас. Ние уважаваме избора на американския народ, който и да е президент (на САЩ след изборите през 2020 г.), ние сме готови да работим с тях".

Тръмп: Представители на ФБР извършиха държавна измяна с разследването за Русия

Тръмп: Представители на ФБР извършиха държавна измяна с разследването за Русия

Американският лидер даде първото си интервю от приключилото от специалния прокурор Робърт Мълър разследване

Путин отказва да коментира, дали иска преизбиране на Доналд Тръмп през следващата година, като се позовава на дълъг списък от разногласия с администрацията на Тръмп, съобщава "Ройтерс".

В Санкт Петербург, той заяви, че въпросът за евентуалното преизбиране на Тръмп е въпрос за американския народ.

През юли миналата година Путин заяви, че е иска Тръмп да спечели президентските избори в САЩ за 2016 г., защото е говорил за желанието си да поправи отношенията между САЩ и Русия.

Конгресна комисия на САЩ поиска целия доклад на Мълър

Конгресна комисия на САЩ поиска целия доклад на Мълър

24 срещу 17 конгресмени одобриха призовките