Комисията по правни въпроси към Камарата на представителите на САЩ одобри призовка за предаване на целия доклад за разследването на Русия на Конгреса, информират АФП и АП.

Десет дни след като главният прокурор Уилям Бар обяви, позовавайки се на доклада на специалния прокурор Робърт Мълър, че няма таен сговор между Доналд Тръмп и руснаците, комисията даде на Бар няколко дни доброволно да предаде целия доклад и останалите документи от разследването.

Конгресът ще получи доклада на Мълър в средата на април

Конгресът ще получи доклада на Мълър в средата на април

Министърът на правосъдието Уилям Бар увери…

Председателят на комисията Джери Надлър предупреди, че ако главният прокурор не предаде целия доклад, ще издадат необходимите призовки.

През миналата седмица Бар обяви пред Конгреса, че ще предаде разкритията на Мълър до средата на април.

Контролираната от демократите комисия гласува да се позволи издаване на една призовка за предаване на целия доклад на Мълър и всички доказателства. Отделно гласува призовки за разпит на петима бивши съветници на Тръмп, включително Стив Банън, Дон Макган и Рейнс Прийбъс.

24 срещу 17 конгресмени одобриха призовките. Демократите настояват документите от разследването на Русия да бъдат предадени без редакция.

Докладът на Мълър е повече от 300 страници

Докладът на Мълър е повече от 300 страници

През миналата седмица Мълър предаде заключенията си

Демократите в долната камара дадоха краен срок на Бар до вторник тази седмица да предаде доклада. Правосъдното министерство наруши крайния срок.

Битката може да свърши в съда, ако двете страни не разрешат различията.

Демократите искат ново разследване на Русия, няма да стане, отсече Тръмп

Демократите искат ново разследване на Русия, няма да стане, отсече Тръмп

Робърт Мълър беше като Бог за демократите