Русия ще открие кой стои зад нападението срещу концертна зала близо до Москва. Това заяви президентът Владимир Путин, цитиран от "Ройтерс".

"Със сигурност ще стигнем до тези, които в крайна сметка са го наредили", подчерта той на среща с представители на вътрешното министерство.

"Платихме много висока цена и целият анализ на ситуацията трябва да бъде изключително обективен и професионален", посочи още държавният глава.

Москва не вярва в капацитета на "Ислямска държава" да организира нападението в Москва

Москва не вярва в капацитета на "Ислямска държава" да организира нападението в Москва

Русия продължава да смята, че Украйна стои зад атаката

При най-смъртоносното нападение в Русия от 20 години насам въоръжени лица откриха огън с автомати по посетители на концерт на 22 март в "Крокус сити хол". При атентата бяха убити най-малко 144 души, а отговорност за него бе поета от групировката "Ислямска държава".

От самото начало обаче Москва заяви, че търси украинска връзка при атаката, въпреки че Киев отрече това, а отговорност за атентата пое екстремистката групировка "Ислямска държава".

Западни анализатори по сигурността посочват, че атаката повдига въпроси относно ресурсите и приоритетите на руските разузнавателни служби, които са били силно фокусирани върху войната в Украйна и необходимостта да се премахне опозицията срещу нея в Русия.

Русия умува дали да обвини Запада в "тероризъм"

Русия умува дали да обвини Запада в "тероризъм"

Британският външен министър Дейвид Камерън отхвърли твърденията на Русия като "пълни глупости"