Кремъл обяви датата на обръщението на руския президент Владимир Путин към Федералното събрание (двете камари на руския парламент) - събитието ще се състои на 29 февруари, предава ТАСС.

"На 29 февруари 2024 г. руският президент Владимир Путин ще се обърне към Федералното събрание на Руската федерация с годишното си послание", се казва в изявление на пресслужбата на Кремъл.

Според руската конституция президентът "ежегодно се обръща към Федералното събрание с послание за ситуацията в страната, за основните насоки на вътрешната и външната политика на държавата". В подобни изказвания държавният глава традиционно излага своята оценка за ситуацията в страната и набелязва задачи за бъдещето.

Предишното обръщение беше представено на 21 февруари 2023 г. Това беше 28-ият в съвременната история на Русия и 18-ият за Владимир Путин.

Припомняме, че на 24 февруари се навършват две години, откакто Путин нареди на руските войски да нахлуят мащабно в Украйна от север, изток и юг, с което започна най-голямата война в Европа след Втората световна война. В Русия наричат войната "Специална военна операция". 

Кои бяха големите отсъстващи на речта на Путин

Кои бяха големите отсъстващи на речта на Путин

Основни фигури от войната в Украйна отсъстваха