Потребителите на социални мрежи и "Телеграм" канали обсъждат липсата на няколко видни представители на руските властови кръгове сред слушателите на обръщението на Владимир Путин към Федералното събрание, съобщава Руската служба на Би Би Си.

По-специално, наблюдателите обърнаха внимание на факта, че кметът на Москва Сергей Собянин, ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров, както и командирът на Обединената група сили Валерий Герасимов, неговият заместник Сергей Суровикин и създателят на наемническата група "Вагнер"  Евгений Пригожин не бяха в залата.

Каналът в "Телеграм" "Можем да обясним" прегледа в сайтове за проследяване, че личният самолет на ръководителя на Чечения е отлетял за Абу Даби. Имаше непотвърдени досега информации, че Рамзан Кадиров, чието присъствие в медийното пространство драстично намаля през последните месеци, прекарва голяма част от времето си в ОАЕ.

Присъстващият на срещата кореспондент на RTVI също потвърди, че не е виждал Кадиров и Собянин в залата.

И Кадиров иска свои наемници

И Кадиров иска свои наемници

Той тръгва по стъпките на Пригожин

Изданието "Верстка", позовавайки се на свой източник в кметството на Москва, съобщава, че Собянин не е успял да дойде поради заболяване.

Евгений Пригожин многократно е критикувал публично руското военно командване, а Кадиров също го е подкрепял в това. Ръководителят на групата Вагнер разкритикува руското министерство на отбраната за липсата на снаряди и оръжия, за тактически грешки на бойното поле и за това, че министерството на отбраната си приписва заслугите за успеха на неговите наемници.

ISW: Кадиров изостави Пригожин в атаката му срещу руските висши военни

ISW: Кадиров изостави Пригожин в атаката му срещу руските висши военни

Продължават ударите срещу цивилни лица и важни обекти в Украйна