Премиерът Владимир Путин заяви, че Русия ще избегне деспотизма и политическата нестабилност.

"Не трябва да допускаме „украино-зацията" на политическия живот в Русия, но не бива и да се плъзгаме в друга посока - към тоталитаризъм и деспотизъм.", заяви Путин, цитиран от Франс прес.

По време на голяма среща, председателствана от президента Дмитрий Медведев, на която присъстваха и представители на руския политически елит, Владимир Путин призова за предпазливи реформи на руската политическа система.

"Трябва да направим необходимите промени, но в същото време трябва да действаме много внимателно.", заяви руският премиер по време на срещата на лидерите на политическите партии.

„Всяка ефективна политическа система се нуждае от здравословно ниво на консерватизъм. Всяка политическа система не трябва да потреперва като желе, всеки път, когато бъде докосната.", каза още Путин.

Коментарите на Путин рязко контрастират с речта на Медведев, който призова за основна промяна на политическата система на страната, за насърчаване на опозиционните партии, и отправи критики към "несъществуващата" конкуренция в местното самоуправление, добавя Франс прес.