Руският президент Владимир Путин остава за четвърта поредна година най-влиятелната личност в света в годишната класация на сп. "Форбс".

От своята родна страна до Сирия, като се премине през американските избори, руският държавен ръководител продължава да постига целите си, се изтъква в аргументацията на изданието. 

През 2016 г. руски хакери бяха обвинени, че са ударили Демократическа партия на САЩ в опит да подпомогнат кампанията на Доналд Тръмп, който редовно хвалеше лидерския стил на Путин. Кремъл отрича обвиненията, Тръмп също изключи възможността за външна намеса в изборите, въпреки че анализ на ЦРУ, за който медиите съобщиха, твърди обратното, се посочва още в аргументацията.

Отбелязва се, че влиянието на Путин може да се засили през следващите години, след като Тръмп влезе в Белия дом, като е вероятно да бъде негов съюзник.

На второ и на трето място в класацията са съответно новоизбраният американски президент и германският канцлер Ангела Меркел. На четвърто място е китайският президент Си Цзинпин, следван от папа Франциск.