Руският опозиционен активист и бивш депутат от Държавната дума Генадий Гудков заяви, че руският президент Путин е решил да "задуши" своите генерали. За целта той използва и своите "верни псета" - Евгений Пригожин, основател на частната армия "Вагнер", и Рамзан Кадиров, ръководител на Чечения.

Гудков разказа за това в ефира на FREEDOM.

Съюзът Кадиров и Пригожин: полет с прескок и три звезди

Съюзът Кадиров и Пригожин: полет с прескок и три звезди

Каква е политическата тежест на главните поддръжници на войната

Според опозиционера всички "кавги", които уж възникват между Пригожин и Кадиров и генералите от руската армия, всъщност са план на диктатора.

"Не си мислете, че има две независими фигури, още по-малко политически - Пригожин и Кадиров. Те са "псетата на Путин". Затова той скъси каишката и те започнаха да лаят по-малко. Той удължи каишката и те започнаха да тичат натам, където трябваше. Всъщност това е цялата им роля.

Дори имам предложение да изпратим Пригожин на преговорите на Г-20, тъй като има опасност Путин да се превърне в парий там. И много хора, милиони хора, вече настояват. Защото само Пригожин да отиде на Г-20 би било достойно, така да се каже, да представлява престъпния режим на Путин, или, така да се каже, такъв престъпник, който е забъркан в най-кървавите дела по света", каза Гудков.

Washington Post: Пригожин разкритикува военното ръководство на Русия в разговор с Путин

Washington Post: Пригожин разкритикува военното ръководство на Русия в разговор с Путин

Има напрежение и в обратната посока

Според публициста сега Путин трябва да каже, че неговото "псе на повод" Пригожин наистина ще долети на преговорите и ще изкаже всичко, което самият Путин не може и не иска да каже.

Гудков каза, че основателят на "Вагнер" и Кадиров са просто хора, които Путин "настройва" срещу един или друг човек. Те нямат собствено мнение и затова действат според ясен план.