Западът може да достави на Украйна допълнително оборудване, но мобилизационният резерв е изчерпателен, което говори за намерението на западните страни да воюват с Руската федерация до последния украинец, Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС, по време на съвещание с постоянните членове на Съвета за сигурност на Русия.

"Разбирам, че това са предварителни данни, защото всичко на бойното поле не може да се види докрай, но като цяло е ясно. От това можем да заключим, че техника, разбира се, може да бъде доставена допълнително, но мобилизационният резерв не е неограничен", поясни Путин, коментирайки данните за загубите на украинските войски в техника и личен състав, обявени от министъра на отбраната Сергей Шойгу и секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев.

Изглежда, че западните съюзници на Украйна наистина са решили да се бият с Русия до последния украинец, подчерта руският президент.

По време на срещата Владимир Путин изслуша доклада на Шойгу за украинските загуби и след това сравни тези данни с тези, получени от Патрушев по други канали. Ясно е, че основната отговорност е на Министерството на отбраната, но въпреки това се натрупва информация в други ведомства, добави руският държавен глава.

Въз основа на резултатите от изказванията Путин подчерта, че резервите на украинската армия не са изчерпани, така че руските командири трябва да изхождат от реалностите при изграждането на бойна работа.

Euronews: Руснаците са готови да живеят с дълга война

Euronews: Руснаците са готови да живеят с дълга война

"Z-патриотите" са 25% от руското население и 10% от тях са готови да подкрепят използването на ядрени оръжия