Президентът Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до кралицата на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия Нейно Величество Елизабет II по повод терористичния акт в Лондон.

"С дълбока скръб приех новината за потресаващия акт на терор, довел до загубата на невинни животи", пише Радев. Държавният глава изрази от името на българския народ и от свое име най-дълбоки съболезнования на близките на жертвите и надежда за бързо възстановяване на пострадалите.

"Подобни прояви на омраза и насилие са абсолютно недопустими и не могат да бъдат оправдани с никакъв аргумент. Република България категорично и остро осъжда това посегателство срещу устоите на морала и хуманността", се казва в писмото на президента Румен Радев.

Държавният глава подчерта, че този потресаващ акт показва, че трябва да останем единни и решителни в борбата срещу терора и че наш общ дълг е да работим за изграждането на по-сигурен и мирен свят.

"Убеден съм, че ще останете непоколебими в усилията си отговорните за това нечовешко дело да бъдат разкрити бързо и да понесат цялата строгост на закона", се казва още в съболезнователното писмото на президента Румен Радев до кралица Елизабет II.

Повод за съболезнователната телеграма е терористичният акт в Лондон край британския парламент, при който загинаха 3 души и нападателят.