В сряда вечер руските военни обстреляха град Селидово в Донецка област, ударена е жилищна сграда, входът към която се е срутил. Една жена е убита, а няколко души са ранени. Това съобщи тази сутрин министърът на вътрешните работа на Украйна Игор Клименко, цитиран от руската служба на "Би Би Си".

"В резултат на обстрел е повредена многоетажна сграда. Спасени са петима души, включително едно дете", написа министърът в канала си в Telegram. "Разрушен е входът на четириетажна жилищна сграда."

Според министъра става въпрос за ракетен удар. Спасители и полицаи са извадили ранен мъж и жена и са ги откарали в болница.

"Спасителите също помогнаха на трима души, включително дете, да излязат от повредения апартамент на четвъртия етаж", каза Клименко. "За съжаление под развалините беше открито тялото на мъртва жена. Вероятно има поне един човек, който все още е заклещен под развалините.

Главната прокуратура потвърди смъртта на 85-годишна жена и раняването на трима цивилни. По-рано ръководителят на Министерството на вътрешните работи Игор Клименко съобщи , че тялото на мъртва жена е извадено изпод развалините на четириетажна жилищна сграда.

"От срутването на част от сградата са пострадали 82-годишна жена и 56-годишен мъж. Тялото на 85-годишната му майка е извадено изпод развалините", съобщиха от прокуратурата.

Друга 50-годишна жена е с комоцио на друго място в Селидово и е изпратена в болница с хипертонична криза.

Областната прокуратура на Донецк започна досъдебно разследване по статията за нарушаване на законите и обичаите на войната (алинея 2 на член 438 от Наказателния кодекс на Украйна).

ISW: Русия се опитва да си върне военната инициатива в Украйна

ISW: Русия се опитва да си върне военната инициатива в Украйна

НАТО подкрепя Киев