Северна Корея продължава да представлява заплаха за САЩ както в реалния живот, така и в киберпространството. Това обявиха висши американски военни, цитирани от южнокорейската информационна агенция "Йонхап".

Те са казали също, че Северна Корея продължава да се занимава с дейности, които застрашават регионалната сигурност и не се подчиняват на международните норми.

Северна Корея увеличава кибератаките срещу САЩ и Южна Корея

Северна Корея увеличава кибератаките срещу САЩ и Южна Корея

По-конкретно срещу финансови институции и борси за криптовалути

"Северна Корея остава предизвикателство за сигурността на САЩ и нашите съюзници. Тя продължава да извършва дейности, които застрашават регионалната стабилност и не се подчиняват на международните норми", подчерта адмирал Чарлз Ричард, командир на стратегическото командване на САЩ.

"Северна Корея тества междуконтинентални балистични ракети, предназначени да нанесат удари по всяка точка от континенталната част на САЩ, и разполага с голям запас от балистични ракети със среден обсег", добави той в писмено изявление, представено пред Комисията по въоръжените сили към Сената на САЩ.

Северна Корея можела да има 242 ядрени оръжия до 2027-а

Северна Корея можела да има 242 ядрени оръжия до 2027-а

Както и десетки междуконтинентални балистични ракети

Ричард свидетелства пред комисията на Сената по искането за бюджета за отбрана за финансовата 2022 година заедно с генерал Джеймс Дикинсън, командир на Космическото командване на САЩ.

Генерал Дикинсън каза, че Северна Корея също така представлявала заплаха за космическите операции на САЩ със своите възможности за кибератака.

"Иран и Северна Корея продължават да прокарват собствените си противокосмически заплахи чрез кибератаки, заглушаване и електронна война", каза той в собственото си писмено изявление.

Северна Корея подготвя нови ракетни тестове?

Северна Корея подготвя нови ракетни тестове?

Това показват данни от засечени активности

"Северна Корея също така поддържа заплаха за космическите операции чрез своите възможности за електронна война, с акцент върху измамни операции и заглушаване на GPS. Технологията за еволюция и пълно развитие на техните възможности за кибератака продължава да се подобрява, заедно с тяхната способност да развиват по-напреднали далекобойни системи за изстрелване на ракети", добави генералът от армията.

Дикинсън настоя, че САЩ трябва да продължат да инвестират и да развиват свои собствени способности, за да превъзхождат подобни противници.

"Един от начините тези по-слабо развити противници да се стремят да заобиколят или да обезсилят нашите предимства е чрез привличане на наличните в търговската мрежа възможности", пише той.

САЩ почти готови с новата стратегия за Северна Корея

САЩ почти готови с новата стратегия за Северна Корея

През януари стана ясно, че Байдън ревизира политиката

"Тези способности им осигуряват частично ефективна военна подкрепа, която им помага да се ориентират, да събират разузнавателни данни, да комуникират и по друг начин да постигнат компетенции, които до съвсем скоро бяха изключителна компетентност на по-напредналите космически сили", допълва ген. Дикинсън.

Адмирал Ричард заяви, че САЩ ще продължат да работят дипломатически със съюзници за ядреното разоръжаване на Северна Корея.

"Стратегическото командване на САЩ подкрепя усилията на Министерството на отбраната и Държавния департамент за координация с регионалните партньори, намаляване на военното напрежение и ангажиране на дипломатически усилия за постигане на пълно ядрено разоръжаване на Северна Корея", каза той.

Президентът на САЩ Джо Байдън поиска 753 млрд. долара разходи за отбрана за финансовата 2022 година, които, ако бъдат приети от Конгреса, ще отбележат 1,7 процента увеличение спрямо тази година.

КНДР дамгоса президента на Южна Корея, бил американски "папагал"

КНДР дамгоса президента на Южна Корея, бил американски "папагал"

Поведението на Южна Корея било нелогично и нагло