Главният заместник-прессекретар на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви, че прегледът на политиката на Северна Корея от САЩ е "на финален етап", предаде "Ройтерс".

"Това беше цялостен междуведомствен преглед на политиката на САЩ спрямо Северна Корея, включително оценка на всички налични възможности за справяне с нарастващата заплаха, която Северна Корея представлява за своите съседи и по-широката международна общност", каза тя.

Припомняме, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви по-рано през март, че Вашингтон е ангажиран с денуклеаризацията на Северна Корея, както и с "намаляването на по-широката заплаха", която Пхенян представлява за САЩ и техните съюзници.

САЩ с нова стратегия за Северна Корея

САЩ с нова стратегия за Северна Корея

Джо Байдън променя курса към Пхенян

По време на посещението си в Южна Корея той добави, че САЩ имат за цел да "подобрят живота на всички корейци, включително хората от Северна Корея, които продължават да страдат от широко разпространени и систематични злоупотреби в ръцете на репресивното правителство".

Блинкън не отрече, че американската администрация обмисля военна възможност като част от текущия преглед на политиката към КНДР.

Белият дом обяви през януари, че настоящата администрация на САЩ, начело с президента Джо Байдън, ще подготви нова стратегия към КНДР и ще продължи курс, включително към сдържане на Пхенян.

САЩ осъдиха провокативните ракетни тестове на Северна Корея

САЩ осъдиха провокативните ракетни тестове на Северна Корея

Нарушават резолюции и заплашват международната общност