Президентът на Чечения Рамзан Кадиров публикува в Telegram видео реклама на чеченски бойци. Изявите на Кадиров се разпространяват от руските държавни агенции, включително и от Новости.

В него се изявява основно началникът на полицейското управление на руското МВР за района Ножай-Юрт в Чечения Мурад Чалаев. Той говори от името на личния състав, строен в бойна готовност в двор на обществена сграда - вероятно казарми, с прикрити лица. Видеото започва мюсюлмански поздрав.

Чалаев заявява готовността си да участва в руската специална операция в Украйна и гарантира, че бойците му имат "богат боен опит".

"Бойците на ОМВД на Руската федерация в Ножайско-Юртовския район имат богат боен опит. Те имат зад гърба си стотици успешни специални операции срещу терористични банди в трудни планински и гористи местности. Неведнъж те са доказвали своя професионализъм, безстрашие и способност да решават бойни задачи с максимална ефективност. Днес бойците са готови да използват всичките си умения и способности срещу националистите и бандитите в Украйна", пише допълнително Кадиров.

Мюсюлманите в Украйна към Рамзан Кадиров: Защо изпращаш главорезите си да ни избиват?!

Мюсюлманите в Украйна към Рамзан Кадиров: Защо изпращаш главорезите си да ни избиват?!

Призив за подкрепа от света

Малко по-късно Кадиров публикува и друг пост отново в Telegram, в който в романтично-ироничен стил разказва за свой сън.

"Имах сън. Пазех тази мечта, подхранвах я с оптимизъм и с трепет очаквах деня, в който ще се сбъдне. И в съня ми нямаше нищо нереално - исках да отида в Обединеното кралство", пише Кадиров и продължава да разсъждава за това къде ще отиде и какво ще прави в тази страна. Британските власти са му отнели възможността да осъществи тази своя мечта.

"Но уви и ах! Очевидно тези мечти няма да станат реалност. Мислех, че съм близо, но Борис Джонсън и неговият екип ме лишиха от тази възможност. Не трябваше да ми правиш това. Какво ще направя след това? Как ще продължа да живея?" - добавя той.

Чеченският лидер заявява, че е "притиснат в ъгъла", и заплаши с "ужасен гняв" и "неконтролируемо отмъщение".

Рамзан Кадиров обяви награда за главите на украинските националисти

Рамзан Кадиров обяви награда за главите на украинските националисти

Чеченските специални сили са окупирали голяма военна база в Украйна

Припомняме, че миналия месец Рамзан Кадиров постави ултиматум със срок до 31 февруари на британския премиер Борис Джонсън, британския външен министър Лиз Тръс, ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да оттеглят изявленията си за налагане на санкции срещу Русия.

BBC слуша разговори между чеченци, подготвящи се за влизане в Украйна

BBC слуша разговори между чеченци, подготвящи се за влизане в Украйна

Вчера Рамзан Кадиров посъветва Зеленски да поиска извинение