Губернаторът на руската Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи в събота за ранени цивилни нападения от Украйна на територията на градския район Шебекински.

"На участъка от магистрала Шебекино-Белгород трима цивилни бяха ранени в резултат на попадение на снаряд. Двама мъже с рани в гърдите и жена с минно-взриво нараняване, комоцио и шрапнелна рана на бедрото бяха откарани в болница на Белгород от екипи на спешна медицинска помощ", - написа той в своя канал Telegram, цитиран от "Интерфакс".

"В село Вознесеновка дрон влетя в прозореца на частна къща, на място е оказана медицинска помощ на жена с контузия и мозъчно сътресение, но тя е отказала хоспитализация", каза Гладков.

Товарен влак дерайлира в Белгородска област поради "външна намеса"

Товарен влак дерайлира в Белгородска област поради "външна намеса"

Няма жертви

Също така в градския квартал Шебекински са се запалили горски отпадъци. На мястото са пристигнали екипи на пожарната.

През последните месеци взривовете и атаките срещу инфраструктурата в областта станаха ежедневие, като официални лица обвиняват за тях или украинските сили, или проукраинските диверсанти.

Преди месец Русия беше изненадана, след като хиляди украински войници пробиха границата в Курска област. Това бе най-мащабната чужда атака срещу суверенна руска територия след Втората световна война.

Оттогава съседните руски области са в готовност за възможни нови атаки.

Белгородският областен управител заяви, че властите предприемат мерки за презаселване на жители на група села близо до границата и изплащане на компенсации.

11 ранени след последната украинска атака в Белгородска област

11 ранени след последната украинска атака в Белгородска област

Две деца са в тежко състояние