Броят на жертвите в резултат на атаката на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) срещу Белгород и Белгородска област се увеличи до 11 души, сред които и две деца. Пострадали са над 20 апартамента в 14 жилищни сгради.

Това е съобщил е неделя областният управител Вячеслав Гладков в канала си в Telegram, цитиран от ТАСС.

"Днес в Белгород и Белгородска област в резултат на нападение на въоръжените сили на Украйна бяха ранени 11 цивилни, включително 2 деца", написа той.

Гладков допълни, че двете ранени деца са в изключително тежко състояние.

По предварителна информация са пострадали 22 апартамента в 14 жилищни блока, като има изпочупени прозорци. Освен това 21 автомобила са повредени от шрапнели.

15 руски области и Москва под атака с дронове

15 руски области и Москва под атака с дронове

Цел явно са били също енергийни обекти

Пострадали са и осем частни домакинства.

Губернаторът е посетил засегнатите  места.

"Градската администрация вече е започнала да покрива повредените прозорци с фолио. В близко бъдеще експерти ще отидат до съоръженията, където има сериозни щети", отбеляза Гладков.

В областния център и село Шагаровка, Белгородска област, от падащи отломки се запалиха сухи треви, които бързо бяха потушени.

Ръководителят на региона добави, че на място работят оперативни служби и представители на администрацията, а информацията за последствията от въздушното нападение се изяснява.

Русия свалила още украински дронове над Белгородска област

Русия свалила още украински дронове над Белгородска област

Областта е подложена на ежедневни удари

Припомняме, че 15 руски области и Москва бяха под атака с дронове в нощта срещу неделя. 

Сред тях беше и Белгородска област, като бе обявено, че е най-пострадала. 

Преди месец Русия беше изненадана, след като хиляди украински войници пробиха границата в Курска област. Това бе най-мащабната чужда атака срещу суверенна руска територия след Втората световна война.

Оттогава съседните руски области са в готовност за възможни нови атаки.

Белгородският областен управител заяви, че властите предприемат мерки за презаселване на жители на група села близо до границата и изплащане на компенсации.