Системи за противовъздушна отбрана са свалили три украински дрона над руската Белгородска област.

Това съобщава в четвъртък ТАСС, като цитира изявление на руското министерство на отбраната.

"На 29 август от 20:30 до 21:10 московско време бяха прекратени опитите на киевския режим да извърши терористични атаки с БПЛА срещу обекти на територията на Руската федерация, бяха унищожени три украински безпилотни летателни апарата от дежурни системи за противовъздушна отбрана над територията на Белгородска област", ​​съобщиха от там.

Белгородска област продължава с изселването на населението

Белгородска област продължава с изселването на населението

Поради напрегнатата оперативна обстановка заради украинските атаки

Припомняме, че по-рано губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков обяви изселването на жителите на няколко села. 

"Поради напрегнатата оперативна обстановка решихме да изселим жителите на селата Пороз и Дроновка, Грайворонски район, село Стари Хутор и село Павловка, градски район Валуйски, затворихме входа на село Вязово. В Краснояружкия район монтираме блокади, в това селище ще може да се влиза само с разрешение на администрацията", написа ръководителят на региона в своя канал в Telegram.

"В 20-километровата зона в пограничните общини на региона всички училища ще работят дистанционно, останалите, по решения на училищните ръководства съвместно с родителите, ще работят на целодневна и целодневна дистанционна работа Процесът се контролира от Министерството на образованието на Белгородска област", се казва в съобщението.

Ситуацията на границата с Украйна е "трудна, но под контрол". Това заяви по-рано губернаторът на руската Белгородска област Вячеслав Гладков.

Съобщенето му дойде след информация за украинска атака.

Белгород и други гранични области са в повишена бойна готовност, откакто преди три седмици Украйна предприе светкавична атака срещу съседната Курска област и отцепи част от територия, откъдето Русия все още се опитва да отблъсне украинските сили.

Преди три седмици Русия беше изненадана, след като хиляди украински войници пробиха границата в Курска област. Това бе най-мащабната чужда атака срещу суверенна руска територия след Втората световна война.

Белгородска област обяви нова ракетна заплаха

Белгородска област обяви нова ракетна заплаха

След нападението, при което загинаха петима

Русия твърди, че Украйна е изпратила хиляди войници заедно с диверсионни единици, рояци дронове, тежка артилерия, десетки танкове и тежко западно въоръжение, което тя се зарече да отблъсне от руска територия.

Оттогава съседните руски области са в готовност за възможни нови атаки.

Белгородският областен управител заяви, че властите предприемат мерки за презаселване на жители на група села близо до границата и изплащане на компенсации.