Федерален апелативен съд разреши на Министерството на правосъдието да продължи да разглежда документи, обозначени като класифицирани, които са били иззети от дома и курорта "Мар-а-Лаго" на бившия президент Доналд Тръмп, съобщи Си Ен Ен.

Решението на съда отменя заповедта на съдия по делото за тези документи, която блокира работата на федералните следователи и е силен отпор на опита на екипа на Тръмп да внуши, че материалите са били разсекретени по някакъв начин.

Близо 100 папки и докумeнта с гриф секретно в Мар-а-Лаго на Тръмп

Близо 100 папки и докумeнта с гриф секретно в Мар-а-Лаго на Тръмп

Съд на САЩ пусна опис с иззетите материали, ФБР са иззели около 1500 документа, както и класифицирани папки

Възможностите на Тръмп да блокира наказателното разследване сега намаляват, като една от единствените му останали възможности е спешно искане до Върховния съд.

Решението беше издадено от тричленен състав на 11-ия окръжен апелативен съд на САЩ - двама от тях бяха номинирани от Тръмп.

Тези записи - за които прокурорите твърдят, че съдържат изключително чувствителна информация за националната сигурност - са в основата на наказателното разследване за неправилно боравене с федерални документи след президентството на Тръмп.

Обвиняват Тръмп и децата му в измами

Обвиняват Тръмп и децата му в измами

Паричната гаранция е за $250 млн.

Загрижеността за тях беше основен фактор, който накара Министерството на правосъдието и съда да разрешат безпрецедентното претърсване на дома на бившия президент.