Руският президент Владимир Путин все още иска да завладее по-голямата част от Украйна, твърди директорът на националното разузнаване на САЩ, съобщи Би Би Си.

Аврил Хейнс заяви, че руските сили са толкова "деградирали", че може да им трябват години, за да се възстановят, но ситуацията в Украйна остава "доста мрачна".

В Мадрид се роди най-големият кошмар на Путин

В Мадрид се роди най-големият кошмар на Путин

САЩ, НАТО и ЕС посочиха Русия за най-голямата заплаха за световната сигурност

Хейнс очаква, че военните на Путин ще разчитат на кибератаки, усилия за контрол на енергетиката и дори на ядрени оръжия, за да покаже своята мощ.

Aмериканските разузнавателни агенции виждат три възможни сценария в краткосрочен план.

Най-вероятният е ожесточен конфликт, в който руските въоръжени сили постигат постепенен напредък, но не и пробив, към целта на Путин.

Другите два сценария предвиждат голям руски пробив и успешно стабилизиране на фронтовите линии от украинска страна едновременно с дребни успехи, може би близо до окупирания от Русия град Херсон и в други райони в Южна Украйна, заяви Хейнс.

Русия обвини Запада, че сателитите му работят за Украйна, и си отмъсти

Русия обвини Запада, че сателитите му работят за Украйна, и си отмъсти

"Роскосмос" публикува координатите на Пентагона и мястото на срещата на върха на НАТО

Тя направи прогнозата, когато руските въоръжени сили напредват постепенно в Донбас, на изток, където превзеха в събота Северодонецк, а сега затягат обръча около неговия брат близнак Лисичанск. Украйна твърди, че контраатакува успешно на юг, като нейната армия настъпва към Херсон.