Състоянието на семейство Гейтс се оценява на 130 милиарда долара, а от фонда, носещ тяхното име за 20 години са били раздадени над 50 милиарда долара и има поне още толкова.

Създателите му Мелинда и Бил Гейтс обявиха развода си след 27 години съвместен живот, в който станаха най-богатото семейство в света, благодарение на основаната от Гейтс и Пол Алън през 1975 г. компания Microsoft. Сега във фондацията със свито сърце наблюдават какво се случва след шокиращия туит на двамата съпрузи:

"След дълбоки размисли и много усилия по нашата връзка, ние взехме решението да сложим край на нашия брак", написаха в Туитър отделно двамата съпрузи.

И двамата заявяват, че продължават да вярват в мисията на фондацията и ще продължат да работят заедно.

Образователните и социалните програми на фондацията им активно спонсорират разработването на лекарства срещу смъртоносни болести, включително малария, СПИН, като само от началото на пандемията COVID-19 фондацията е дарила $1,75 млрд. за разработването на ваксина и изследвания на самия вирус, пише BBC.

Фондацията на Бил Гейтс дарява още 250 млн. долара за борба с COVID-19

Фондацията на Бил Гейтс дарява още 250 млн. долара за борба с COVID-19

Само за Африка са необходими над 6 млрд. долара за ваксинация

Миналата година Бил Гейтс се оттегли от борда на Майкрософт, за да се фокусира върху филантропията. Гейтс беше начело на Майкрософт до 2000 г. и после постепенно намали ангажиментите си в компанията.

Даже фондацията да продължи да спонсорира благотворителни организации с предишните темпове, разводът на семейство Гейтс със сигурност ще измести фокуса от тяхната обществена мисия към личния им живот, така както и стана в развода на другата най-богата семейна двойка в света - основателят на Amazon Джеф Безос и съпругата му Макензи Скот.

Гейтс започва да проучва какво стои зад коронавирус конспирациите

Гейтс започва да проучва какво стои зад коронавирус конспирациите

Чуди се наистина ли хората вярват в проследяващи микрочипове и се заема със социалните медии

Шейсет и пет годишният Гейтс е четвъртият най-богат човек на света, според последната класация на сп. "Форбс", като състоянието му се оценява на 124 милиарда долара. Той се нарежда в тази класация след американците Джеф Безос и Илон Мъск и французина Бернар Арно и преди основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг.