Републиканците от Камарата на представителите публикуваха 123 страници опровержения срещу обвиненията на демократите в рамките на разследването за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, предаде CNN.

"Посочените то демократите доказателства не потвърждават нито едно то твърденията им и нето един от свидетелите им не потвърди факти за корупция, изнудване или каквото и да е тежко престъпление или правонарушение", се казва в документа.

В доклада на републиканците не се признава нито едно от обвиненията, фигуриращи в разследването за импийчмънта.

Републиканците твърдят, че подозренията на Тръмп по отношение на бившия вицепрезидент Джо Байдън и неговия син са основателни.

Тръмп отказва участие в изслушване по импийчмънта

Тръмп отказва участие в изслушване по импийчмънта

Според адвоката му, президентът няма да получи справедлив процес

Според документа, Тръмп е спрял военната помощ за Украйна, защото е търсил доказателства, че президентът Володимир Зеленски е "истински реформатор". Заявява се, че не имало quid pro quo (услуга за услуга), тъй като Тръмп не оказвал натиск срещу Зеленски по време на телефонния разговор от 25 юли.

"В крайна сметка президентът Зеленски предприе решителни мерки, доказвайки своята решимост за реформи... Тогава президентът Тръмп предостави военната помощ на Украйна и през септември 2019 г. се срещна с президента Зеленски. Всичко това стана без каквито и да е действия от страна на Украйна по разследване на дейността на политическия конкурент на президента Тръмп." - твърдят републиканците.

По думите им, скептицизмът на президента по отношение на Украйна е основателен, като се има предвид "повсеместната корупция" в страната.

Съндланд потвърждава договорка на Тръмп със Зеленски, "услуга за услуга"

Съндланд потвърждава договорка на Тръмп със Зеленски, "услуга за услуга"

Процесът би бил "по-прозрачен", ако Държавният департамент предостави документи

Според авторите на отчета, няма нищо неправомерно в дейността на личния адвокат на Тръмп - Руди Джулиани, понеже "украинците са знаели, че той е канал, чрез който Тръмп да се убеди, че Зеленски има сериозно отношение към реформите".

В доклада се говори за "неоспорими доказателства", че високопоставени украински служители са заели позиция против президента Тръмп на изборите през 2016 г., "при това са го правили публично".

Републиканците твърдят също, че Тръмп е имал право да уволни бившата посланичка в Киев Мари Йованович и че тя не е била особено засегната от това.

Фиона Хил: Защитниците на Тръмп да спрат да лъжат за Украйна

Фиона Хил: Защитниците на Тръмп да спрат да лъжат за Украйна

Лъжите им обслужват Кремъл…

"Посланик Йованович показа, че отзоваването й от Киев не повлия особено на кариерата й в Държавния департамент. Прекратяването на правомощията й беше планирано за няколко седмици след отзоваването й.", пишат републиканците.

По данни на CNN, представителите на Републиканската партия са решили да публикуват доклада си още преди правната комисия към Конгреса да публикува основанията за импийчмънта, за да парират в аванс очакваните обвинения.

Очаква се днес демократите да публикуват своя доклад за резултатите от изслушванията по импийчмънта в комисията по разузнаването към Камарата на представителите.

Уилям Тейлър разобличи Тръмп пред Конгреса, че е оказал натиск срещу Украйна
Обновена

Уилям Тейлър разобличи Тръмп пред Конгреса, че е оказал натиск срещу Украйна

Обвързал е военната помощ с разследване срещу Байдън…