Украинският министър на отбраната Олексий Резников в интервю за Факти ICTV каза, че нито президентът, нито премиерът са му предлагали да оглави Министерството на стратегическите индустрии и че той би отказал, ако е получил такова предложение, цитира думите му Руската служба на Би Би Си.

"За първи път чувам за Министерството на стратегическите индустрии. Като юрист искам да кажа, че няма такава процедура за преминаване от министър на едно министерство в друго в правителството - това решение на парламента може да бъде само по предложение на министър-председателя, ако това не е позиция в Министерството на отбраната или на Министерството на външните работи", каза Резников.

"Ако внезапно получих такова предложение от президента на Украйна или министър-председателя, тогава бих го отказал, защото нямам експертизата, която да ми позволи да бъда качествен министър на Министерството на стратегическите индустрии. Затова аз мисля, че това е грешка", - добави украинският министър на отбраната.

По-рано няколко депутати от Върховната Рада съобщиха, че министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников ще бъде уволнен, а сегашният ръководител на Главното разузнавателно управление Кирил Буданов може да заеме неговия пост.

Украинският министър на отбраната хвърля оставка при поискване

Украинският министър на отбраната хвърля оставка при поискване

След поредица скандали се разпространиха слухове за оттеглянето на Резников