Русия е готова да обсъди предложената нова среща между руския президент Владимир Путин и неговия американски колега Доналд Тръмп, съобщава руският посланик в САЩ Анатоли Антонов, цитиран от "Ройтерс".

Белият дом обяви вчера, че Тръмп е поканил Путин да посети Вашингтон тази есен и опровергава потока от критики в САЩ относно срещата на Тръмп с Путин в Хелзинки тази седмица.

Готви се нова среща Тръмп - Путин

Готви се нова среща Тръмп - Путин

Двамата ще се видят във Вашингтон

Тръмп зашемети западният свят в понеделник, след като не се изправи публично срещу Путин за предполагаемото намеса на Москва в изборите през 2016 г., а това, което се е случи по време на личната среща между Тръмп и Путин с присъстващи само преводачи, остава неизвестно.

Антонов коментира, че Путин е представил конкретни предложения на Тръмп за разрешаване на конфликта в Източна Украйна, съобщава "Интерфакс", макар да не уточнява какви точно са те.

Руският посланик допълва, че ще бъде добре да се организира среща между руския министър на отбраната Сергей Шойгу и неговия колега от САЩ Джеймс Матис, като добави, че група от американски депутати също планират да посетят Русия.

Група републиканци от Конгреса посетиха Москва този месец и можа да пристигнат отново през първата половина на август, коментира депутатът Константин Косачйов, цитиран от ТАСС.

Русия заклеймява искания разпит на преводач от срещата Тръмп-Путин

Русия заклеймява искания разпит на преводач от срещата Тръмп-Путин

Идеята създава опасен прецедент, който заплашва цялата идея за дипломация