Пропагандираните от Запада истории за предполагаемото отравяне на Алексей Навални създават впечатлението, че страните от НАТО използват "димна завеса", за да прикрият умишлено покушение срещу него.

Това написа говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в профила си във "Фейсбук", коментирайки думите на германския външен министър Хайко Маас, че Москва не е предприела никакви действия за изясняване на инцидента с Навални.

Путин: Ако Русия искаше да отрови Навални, той щеше да е мъртъв

Путин: Ако Русия искаше да отрови Навални, той щеше да е мъртъв

Ако Западът има данни за химическо оръжие да ги предостави и Русия ще разследва

Говорителката подчерта, че Москва така и не била получила никакви официални данни от Берлин в отговор на запитванията си относно тази ситуация.

"Грозно се получи. Партньорите работеха мръсно и решиха да прибегнат до онова, което владеят до съвършенство. Историите за "отравянето" на двойката Навални (включително съпругата му Юлия, б. р.), широко популяризирани от западния мейнстрийм, създават силно впечатление, че лидерите на НАТО използват "димна завеса" като операция за прикриване на умишлен опит за покушение с използването на химическо оръжие", написа още тя.

Навални: В Кремъл още не са измислили какво да лъжат, затова отменят брифинги

Навални: В Кремъл още не са измислили какво да лъжат, затова отменят брифинги

На фона на разкритията за участие на ФСБ в покушението...

Захарова отбеляза също, че Русия щяла да продължи да задава на Германия въпроси относно реалното съдържание на обявените проучвания на пробите на Навални, които на Запад "толкова внимателно крият".

"Скриването в собствената ви мъгла няма да сработи. Без значение колко пъти Хайко Маас се опитва да го направи, независимо как Лондон и Вашингтон го подкрепят в това. Представете формулата. И ако в действителност няма нищо, тогава признайте", добави говорителката на руското външно ведомство.

Спецотряд на ФСБ на Русия отровил Навални

Спецотряд на ФСБ на Русия отровил Навални

Спецотрядът тайно е проследявал Навални от 2017 г.