От началото на "специалната операция" в Украйна въоръжените сили на Русия са унищожили над 2200 военни обекта. Сводката на 11-тия ден от "военната операция" на Русия в Украйна, съобщава по традиция говорителят на Министерството на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от Новости и ТАСС.

От тези 2203 обекта Конашенков докладва: 76 командни и контролни пунктове и комуникационни възли на украинските въоръжени сили, 111 зенитни ракетни системи С-300, Бук М-1 и Оса, както и 71 радарни станции.

Унищожени са и 69 самолета на земята и 24 самолета във въздуха, 778 танка и други бронирани бойни машини, 77 ракетни установки, 279 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, 553 единици специална военна техника и 62 безпилотни летателни апарата.

Руските армейски части са поставили под свой контрол селищата Приютное, Завитное-Бажане, Старомлиновка, Октябърское и Новомайское. Настъплението е на дълбочина 11 километра.

Войната в Украйна, ден 11: Експлозии събудиха Киев и Харков

Войната в Украйна, ден 11: Експлозии събудиха Киев и Харков

Руската страна заявява, че отново ще бъдат отворени хуманитарни коридори в Мариупол и Волноваха

От своя страна силите за сигурност на Донецката и Луганската република са установили контрол над 11 населени места. В момента те настъпват в покрайнините на Мариупол и са установили контрол над жилищния район Стари Крим, се посочва в сутрешната военна сводка.

Тази сутрин Конашенков не съобщава за елиминираните украински бойци, което се прави по традиция. Няма информация и за жертвите, убити и ранени, и от страна на руската армия. Припомняме, едва на 7-мия ден от руската инвазия в Украйна, армията публично оповести данни за убити и ранени от своя страна. Това стана ден преди президентът Путин да обяви сумите, които ще бъдат предоставени на семействата като обезщетение.

Според Конашенков руските въоръжени сили са извадили от строя украинското летище в Староконстантинов тази сутрин.

Антъни Блинкън пристигна в Молдова

Антъни Блинкън пристигна в Молдова

Часове преди пристигането си Блинкен посети границата на Украйна с Полша