В неделя, 6 март, в украинската столица Киев е избухнала мощна експлозия. По предварителна информация това е била ракета, свалена от украинската противовъздушна отбрана. В града е обявена тревога за въздушна опасност. Всички жители на столицата бяха призовани да се укрият незабавно, съобщи УНИАН.

Тази сутрин руската войска отново е атакувала Харков. Съобщава се за появата на самолети над града, а след това и за бомбардировки. Известно е, че се е запалила висока сграда.

Херсон продължава да е под обсада, нощта е преминала относително спокойно, но комуникациите са напълно прекъснати.

Продължава обсадата на украинския град Мариупол, а хуманитарната криза в града се задълбочава. Русия възобнови офанзивата си срещу югоизточния град, след като прекратяването на огъня, договорено по време на вторите преговори, беше провалено. Провали се и евакуацията на гражданите на Мариупол.

Руснаците разрушават топлоелектрическа централа в Ахтирка в Сумска област. Областният управител съобщава, че напълно е унищожен и продоволствения склад на града, а е обстрелван и жилищният сектор.

Ситуацията в редица градове в Сумска област, на първо място в Ахтирка и Тростянец, както и в Мариупол остава близка до хуманитарна катастрофа.

Прокурори от Хага трябва спешно да бъдат изпратени в Чернигов, за да регистрират използването на забранени в света оръжия, тъй като това, което се случва в града, е истински геноцид, заявява кметът на Чернигов Владислав Атрошенко, а ръководителят на военната администрация там Вячеслав Чауш съобщи, че руските войски хвърлят неуправляеми бомби FAB-500 върху жилищните райони на Чернигов. Според Укринформ в Чернигов се използват забранени оръжия.

По данни на Генералния щаб е спрян руски конвой, който се е опитвал да напредне от Балаклея към Днепропетровска област.

Ден по-рано говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков съобщи за превземане на редица населени места югоизточно от град Запорожие, както и за офанзива на руската армия на украинска територия, като изброи и унищожените украински военни обекти.

Междувременно говорителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република Едуард Басурин заяви пред Интерфакс, че хуманитарните коридори за цивилни граждани в Мариупол и Волноваха ще бъдат отворени отново в неделя сутринта. Пред телевизионния канал "Русия 24" той е казал, че се надява украинските командири, които отговарят за защитата на населените места, ще заповядат на подчинените си да отблокират изхода от населените места, за да могат цивилните да ги напуснат.