Главната прокуратура на Украйна съобщи, че Русия е извършила поредна атака с дронове срещу пристанищна и гранична инфраструктура в Одеска област, информира Би Би Си.

"Пострадали са зърнохранилища, административни сгради и товарни автомобили - изгорели са 9 камиона", се казва в изявление на ведомството.

Граничната служба също обяви спирането на работата на фериботния пункт Орловка. Това е фериботен преход през река Дунав за Румъния, което се намира между дунавските украински пристанища Измаил и Рени.

"Използвайки тактиката на сложни маневри, планиращите снаряди промениха курса си няколко пъти, като отново се движеха по линията на държавната граница", се казва в изявление на Силите за отбрана на Южна Украйна. Съобщава се, че украинските военни са успели да свалят три дрона. В условията на война Би Би Си уточнява, че не може своевременно да провери тази информация.

Украинските военновъздушни сили съобщиха за дронове, насочени към Виницка област в западната част на Украйна и до Полтава в централните части, както и към Николаевская област и към Кировоградска област.

В допълнение към гореспоменатите региони, въздушна тревога е била обявена в областите Хмелницки и Черновци, които се намират по-на запад от Виница.

Дете и баба му загинаха след руски удар по Харков
Обновена

Дете и баба му загинаха след руски удар по Харков

Най-малко 28 души са ранени, включително дете на 11 месеца