Русия ще отмъсти с удари по британски цели, ако британско оръжие бъде използвано от Украйна за атаки по руска територия. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от "Ройтерс".

Тя заяви, че при подобен сценарий могат да бъдат поразени британски цели "на територията на Украйна и извън нейните граници".

Захарова повтори предупреждението, което Москва отправи за първи път по-рано този месец, след като британският външен министър Дейвид Камерън обяви, че Украйна има право да използва оръжия, предоставени от Лондон, за да удря цели в Русия.

Русия реагира с възмущение на тази забележка и я посочи като една от причините, поради които е избрала да проведе учения този месец за симулиране на изстрелване на тактически ядрени ракети.

Тогава руското външно министерство подчерта, че коментарът на Камерън е показателен, че Великобритания вече е част от конфликта и противоречи на по-ранното уверение на страната, че оръжия с голям обсег, дадени на Украйна, няма да бъдат използвани срещу Русия.

Русия засилва ударите по западни оръжия в Украйна

Русия засилва ударите по западни оръжия в Украйна

Москва разсеяла мита за превъзходството на западните оръжия