Командирът на руската 4-та мотострелкова бригада полковник Вячеслав Макаров е загинал по време на боеве в (самопровъзгласилата се - б.р.) Донецка народна република (ДНР). Това съобщи в неделя официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация (РФ) генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

По думите му Макаров е бил на предната линия и лично ръководи битката. Конашенков заяви, че руските сили са отбили две украински атаки. Той твърди, че са унищожени четири бойни машини на пехотата, три танка и две бронирани машини на Въоръжените сили на Украйна. При трета атака командирът на бригадата е бил тежко ранен и е починал при изнасянето му от бойното поле.

Конашенков съобщи също, че е загинал и заместник-командирът на армейския корпус за военно-политическа дейност полковник Евгений Бровко, който е ръководил действията на личния състав. Според Игор Конашенков Бровко е загинал героично в битката за отблъскване на една от атаките, като е получил множество рани от шрапнели.

Девет души са загинали при обстрел в Донецк
Обновена

Девет души са загинали при обстрел в Донецк

Най-малко още десет души са ранени