Френският посланик в Русия Пиер Леви беше извикан в руското външно министерство в Москва в петък, за да обсъди казаното от френския външен министър Стефан Сежурне за Русия, се казва в изявление на руското външно министерство, предава ТАСС.

"Във връзка с неотдавнашни изявления, направени от френския външен министър Стефан Сежурне за липсата на интерес на Франция да води разговори с руски официални лица, тъй като техните публикувани или обявени изявления съдържат невярна информация, френският посланик беше порицан за подобни изявления, т.к. нямат нищо общо с реалното състояние на нещата", посочват от министерството.

"Разглеждаме изявленията на френския външен министър като съзнателно и умишлено действие от френската страна за подкопаване на всяка възможност за диалог между двете страни", се казва в изявлението.

По-рано тази седмица френският външен министър Стефан Сежурне обяви, говорейки в ефира на телевизия France 24, че Париж смята за непрепоръчително да провежда разговори с официални лица от Москва, тъй като руските официални лица правят неточни изявления.

Френският първи дипломат заяви по-рано, че Франция и Русия "имат дълга история на сътрудничество в борбата срещу тероризма", добавяйки, че "не е в интерес на Франция днес да провежда дискусии с руски представители, защото техните комюникета за резултатите от такива разговори са фалшиви."

Русия експулсира словенски дипломат

Русия експулсира словенски дипломат

Русия смята че Любляна е отговорна за това, което нарече "разрушаването на двустранните отношения" между двете страни.