Съединените щати всъщност не се стесняват да се наричат ​​преки съучастници в престъпленията на режима в Киев. Това посочи лидерът на ЛДПР, ръководител на комисията по международни отношения на Държавната дума Леонид Слуцки, цитиран от ТАСС.

Така той коментира изявлението на Белия дом, че украинските въоръжени сили нанасят удари по Крим с американски ракети ATACMS.

ISW: Украйна ще използва американските ракети ATACMS за удари по Крим

ISW: Украйна ще използва американските ракети ATACMS за удари по Крим

От края на месец юли се очаква промяна на фронта

"Върхът на цинизма: Белият дом призна, че украинските въоръжени сили нанасят удари по Крим с американските ракети ATACMS и нарекоха тези удари "изключително ефективни", всъщност САЩ не се колебаят да се нарекат преки съучастници в престъпленията на режима в Киев и поема колективна отговорност за убийството на цивилни и терористичните атаки на руска територия, организирани от хунтата на нелегитимен клоун", написа Слуцки в своя канал в Telegram.

Русия се похвали, че изучава непокътната система за насочване на ракети ATACMS

Русия се похвали, че изучава непокътната система за насочване на ракети ATACMS

Заловеното оборудване потенциално позволява на Русия да подобри способността си да сваля ракети с голям обсег

Според него изявлението на координатора по стратегическите комуникации в Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби е поредното потвърждение, че координацията на ракетните атаки на въоръжените сили на Украйна се осъществява с прякото участие на Вашингтон.

"Красноречив фон за исканото от Киев заседание на Съвета за сигурност на ООН за 9 юли, отбеляза политикът. Русия определено ще отговори. Президентът Владимир Путин обеща: ще има реакция в най-близко бъдеще", заключи Слуцки.