Москва смята изявлението на британския премиер Тереза Мей по случая "Скрипал" за неприемливо. Това обявиха от руското външно министерство.

"Речта на британския премиер Тереза Мей в британския парламент на 5 септември относно т. нар. "афера Скрипал" и инцидентът с отравянето на двама британски граждани в Еймсбъри има абсолютно неприемлив тон и съдържа редица категорични обвинения срещу Руската федерация и двама наши граждани... Ние категорично отхвърляме тези инсинуации", се подчертава в изявлението на руското външно ведомство, публикувано на сайта му.

Съвършено ясно е, че Русия стои зад отравянето на Скрипал, обяви Тереза Мей

Съвършено ясно е, че Русия стои зад отравянето на Скрипал, обяви Тереза Мей

Великобритания няма да иска от Русия екстрадирането на двамата руснаци

Според руските власти опитите на Лондон да "жонглира" с разпоредбите на конвенциите за химическите оръжия нямали бъдеще.

Изявлението на руското външно министерството идва, след като британската прокуратура заяви, че разполага с достатъчно доказателства, за да повдигне обвинения на двама руснаци - Александър Петров и Руслан Боширов, във връзка с нападението с нервнопаралитично вещество новичок срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри на 4 март.

Тереза Мей заяви, че правителството ѝ е заключило, че двамата руснаци са служители на руското военно разузнаване (ГРУ).

Великобритания привика шарже д'афер на Русия

Великобритания привика шарже д'афер на Русия

Връчи му протестна нота заради новите доказателства за атака срещу Скрипал