И тази нощ Русия не пропусна на обстреля райони на Украйна - предимно целите са й в Одеска област. 38 безпилотни летателни апарата тип Shahed 136/131 са били насочени към Украйна, 26 са свалени, според отчета на военновъздушните сили на Украйна.

Говорителят на украинското командване "Юг" Наталия Хуменюк заявява, цитирана от "Украинская правда", че отново целите на ударите са пристанищните съоръжения и пограничната инфраструктура на Одеска област, които Украйна използва за износ на продукция.

Има пострадали двама шофьори на товарни автомобили в Измаилския район на Одеска област. Има също така повреден обект на граничната служба, складови помещения, около 30 товарни камиона, като шест от тях са изгорели.

Експлозия сутринта е избухнала и в Кривой рог, в района на Днепропетровск. Ударът е бил по едно от предприятията в града. Информация за щетите и дали има жертви не се дава.

Това бе втората за тази нощ въздушна тревога в Украйна. Тя бе обявена преди зазоряване и обхвана осем области на Украйна, започвайки от Виницка, Черкаска, Кировоградска, Одеска, Николаевска и Херсонска област.

Дронове и тази нощ летят по Украйна

Дронове и тази нощ летят по Украйна

В редица области бе обявена тревога

След като през юли месец Владимир Путин прекъсна споразумението за износ на зърно през Черно море, сключено под егидата на ООН и руската армия заплаши, че всички кораби, които се насочват към Украйна, ще бъдат считане за военни цели, руската армия започна систематично да се цели и към Одеска област, през която минават повечето от транспортните маршрути за износ на Украйна. Там включително и се намират работещите и незасегнатите от войната до този момент украински пристанища.

Британското разузнаване: Русия удря украинското зърно с най-доброто си оръжие

Британското разузнаване: Русия удря украинското зърно с най-доброто си оръжие

С ракети за самолетоносачи Кремъл търси световен глад