През деня в сряда руските военни са унищожили 11 украински дрона в района на Курск. В резултат на атаката с хеликоптер е ранен служител на бензиностанция.

Това съобщава ТАСС, като цитира изявление на изпълняващия длъжността губернатор на Курска област Алексей Смирнов.

"Единадесет украински дрона бяха елиминирани и обезвредени през деня със средства за радиоелектронна борба в граничните райони. Както беше съобщено по-рано, близо до село Количевки, Кореневски район, взривно устройство беше пуснато от украински хеликоптер на територията на бензиностанция. Ранен е служител на бензиностанция. Той беше откаран в районната болница в Кореневски, където му беше оказана медицинска помощ", написа той в своя канал в Telegram."

Пожар край Курск след украински удар

Пожар край Курск след украински удар

Губернаторът е на място на удара

Смирнов припомни също, че през нощта изтребителите на ПВО са унищожили над района един украински БПЛА и една управляема ракета "Нептун-МД". След хвърляне на взривни устройства от украински хеликоптер в град Суджа са повредени три коли.

"Бяха наблюдавани атаки от украински хеликоптери и безпилотни самолети край Суджа и ферма Олешня в Суджански район, селата Глушково и Теткино, селата Кобилки и Кулбаки в Глушковски район и село Количевки в Кореневски район. ", допълни и.д.

Смирнов съобщи, че през деня от украинска страна са били обстрелвани село Политотделский в Глушковски район, село Анатолиевка в Рилски район и село Гордеевка в Кореневски район.

Украйна удари петролно депо в Курска област

Украйна удари петролно депо в Курска област

Според данни на разузнаването, в резултат на атаката е избухнал пожар във вражески обект

Припомняме, че украинските военни съобщиха, че през нощта са ударили руски склад за оръжия и военна техника в западната руска Курска област. Това е поредната атака на Киев в този регион.

Военните заявиха, че работят по оценка на нанесените щети. Според тях Русия е използвала своите въздушни защити, за да противодейства на атаката, но взривове са били видими на целевите места.

През този месец Украйна съобщи, че е ударила електрически подстанции и петролни депа в Курска област. След 29 месеца на пълномащабна война с Русия, Украйна използва дронове с дълъг обсег, за да удря стратегически цели на разстояние до 1500 км.