Руското министерство на отбраната потвърди, че украинската армия тази нощ са атакували анексирания Крим. Руската армия обаче твърди, че три ракети ATACMS са били свалени над полуострова тази нощ, като не се дава информация за нанесените щети или пък за успешни реализации на украинците. Киев не е потвърдил официално.

Малко преди полунощ няколко източника съобщиха за експлозии в различни райони на Крим. Съобщенията продължи и през следващите часове, като според неофициална информация атаката към полуострова е извършена както с ракети, така и с дронове. 

Украинският телеграм канал "Кримски мост"публикува и видеозапис на няколко експлозии близо до Алуща, на югоизточния бряг на Крим, и написа, цитирайки местни жители, че няколко линейки са отишли ​​до мястото на "пристигането" - евфемизъм за военна акция.

Според информацията на "Кримски вятър" експлозии са били чути "от Симферопол до Саки". По-специално беше силно в района на Перевални, както и в Алуща, в Белогорск са се чули до 15 взрива. Каналът съобщи и за усилена работа на руската противовъздушна отбрана между Орловка и Кача. "Кримски вятър" с позоваване на други, неуточнени източници, съобщава за попадение във част на ФСБ - Федералната служба за сигурност на Руската федерация, но уточнява, че информацията се нуждае от потвърждение. По-късно каналът добавя информация за два силна взрива в Бахчисарайския район, а в Перевалния е имало удари по 126-та бригада на бреговата отбрана на руския черноморски флот. Кримски вятър съобщава и за удари в Джанкой.

Руският провоенен канал "Двамата майори" писа, че украинската армия е изстреляла "до 16 ракети, включително ATACMS, по Крим, някои от тях са успели да пробият нашата противовъздушна отбрана".

Каналът в Телеграм на движението АТЕШ, което нарича себе си партизанско движение на украинци и кримски татари, твърди, че ударът е унищожил руски военен комуникационен център в Алушта на югоизточното крайбрежие на Крим.

Властите в анексирания Крим съобщиха, че празен санаториум е бил ударен близо до Алуща, както и че в района на Симферопол двама души са били убити при ракетен удар.

Според доклад на руското министерство на отбраната части в Крим са отбили не само ракетна атака, но и атака на морски дронове: три от тях, според министерството, са били унищожени от самолети в морето.

Освен това министерството съобщи, че през нощта над Белгородска област са били свалени два украински дрона.

Украйна удари Крим
Обновена

Украйна удари Крим

Има съобщения за серия от експлозии