Правителството на Руската федерация въведе забрана за превоз на товари с полски камиони през територията на Русия. Това се казва в съобщение на транспортното министерство.

"Правителствен указ също така въведе забрана за превоз през територията на Русия с полски превозни средства. Междувременно бяха направени изключения за критични стоки (лекарства, медицински продукти и други)", отбелязват от Министерството на транспорта, цитирани от ТАСС.

Те добавиха, че забраната не важи и за транспортирането до Калининградска област с цел непрекъснато снабдяване на региона с необходимите стоки.

Русия ограничава вноса на семена от неприятелски страни от октомври

Русия ограничава вноса на семена от неприятелски страни от октомври

Списъкът включва пшеница, ръж и ечемик

Припомняме, че в четвъртък стана ясно, че Русия ограничава вноса на семена от неприятелски страни от октомври до 31 декември 2023 г.

Съответният списък включва семена от следните култури: картофи, пшеница и риба, ръж, ечемик, царевица, соя, както и семена от рапица, слънчоглед и захарно цвекло.

През май министърът на земеделието Дмитрий Патрушев по време на пленарната сесия на Всеруския зърнен форум съобщи, че Русия планира да въведе ограничения върху вноса на чуждестранни семена от октомври 2023 г., но те няма да бъдат критични.

Припомняме, че се очаква през юли Русия да излезе и от зърнената сделка.

Украйна 99,9% убедена, че Русия излиза от зърнената сделка през юли

Украйна 99,9% убедена, че Русия излиза от зърнената сделка през юли

Москва вече не се нуждае от украински пристанища за износ на амоняк