Руските военни са установили контрол над село Николаевка в Донецк, съобщи говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков в редовния брифинг днес.

"В Донецкото направление по време на успешно настъпление доброволческите щурмови части с огневата подкрепа на ракетните войски и артилерията на група войски "Юг" освободиха село Николаевка на Донецката народна република", заяви Конашенков.

По думите му през деня в Донецка област са били унищожени до 90 украински военнослужещи, две бойни машини на пехотата, две бронирани бойни машини и гаубица Д-30. Отделно Конашенков съобщи, че руските въоръжени сили са унищожили "над 70 части на ВСУ" в Южна Донецка и Запорожка област за последните 24 часа.

"Освен това край село Константинопол (ДНР) бяха унищожени склад с артилерийски боеприпаси на украинските въоръжени сили и склад за гориво за военна техника", каза Конашенков.

По данни на Министерството на отбраната руските въоръжени сили са разгромили 1-ва танкова бригада и 72-ра механизирана бригада на ВСУ, както и 110-та бригада на "Тетро отбрана" в Угледар в ДНР и Новодоворовка в Запорожка област.

Руските военни стъпили в село Благодатное, Донецк

Руските военни стъпили в село Благодатное, Донецк

Боеве се водят за Угледар