Руската армия търси нови попълнения. Документ, публикуван на официалния сайт на руското правителство, показва, че руското военно министерство търси пет делфина, три мъжки и два женски, за да бъдат назначени на кадрова военна служба. Други изисквани особености включват дължината на животните (между 2,3 и 2,7 метра) и тяхната възраст (между 3 и 5-годишни), съобщава СиЕнЕн.  

Руските военни са готови да платят 350 хил. рубли (около 5 000 долара) за всеки от делфините. Внимавайки да не получат „калпава стока”, обявата поставя условието, че бозайниците „следва да покажат двигателна активност”.

В документа също се настоява, че не трябва да има видимо увреждане по кожата на делфините, всички зъби да са налице, без драскотини или пукнатини, минималният дихателен ритъм трябва да бъде две вдишвания на минута, а максималният – четири.  

Сред изискванията също така е, че делфините трябва да демонстрират физическа активност.

Животните отдавна взимат участие по време на война, от бойните слонове на Александър Македонски до конницата, използвана до времената на Втората световна война. Кучетата са били използвани за широк спектър от задачи, от доставяне на съобщения до подушване на мини.  

Самите делфини са били използвани за различни услуги във водна среда в миналото – както за американските военноморски сили, които също са обучавали морски лъвове за военни цели, така и за руската армия, тъй като тези изключително умни животни, поддаващи се на дресировка, са способни да откриват опасности като например морски мини или вражески леководолази, които се опитват да се промъкнат през блокади или в зони с ограничен достъп.

Макар че целта на новата бригада делфини не е видна от поръчката на руските военни, украински военни делфини са били принудени да променят клетвата си за вярност след анексирането на Крим от страна на Русия през 2014 г.

„Програмата за бойните делфини в кримския град Севастопол ще бъде запазена и пренасочена към интересите на руския флот”, съобщи по това време „РИА Новости”.