Полицията в Русия застреля 16-годишен тийнейджър в преобладаващия с мюсюлмани регион Татарстан, след като той се опита да подпали местно полицейско управление и намушка полицай, съобщава Ройтерс.

Руският следствен комитет, който се занимава с големи престъпления, заяви в изявление, че третира инцидента като опит за терористичен акт и е образувал наказателно дело.

Тийнейджърът се е опитал да запали полицейски участък в град Кукмор с помощта на коктейл Молотов и е намушкал полицая три пъти при опит за арест, се казва в изявлението.

Друг полицейски служител е изстрелял предупредителни изстрели във въздуха, преди да бъде принуден да открие огън, неназованият тийнейджър е починал от раните си преди медиците да могат да пристигнат на място.

Кремъл отрече всякаква връзка между нападението в местното полицейско управление в Татарстан и нападението над църквата в Ница, като заяви, че е започнало официално разследване.

Според съобщения от местните медии 16-годишният вика религиозни лозунги и заплашва да убие всички, точно преди да намушка полицая.

Още един задържан за убийството в Ница

Още един задържан за убийството в Ница

47-годишен мъж се смята, че е бил в контакт със заподозрения